S-Way Natural Power

IVECO S-WAY NATURAL POWER - DE NATUURLIJKE WEG

Natural Power betekent het meeste uit de motor halen en de laagste impact hebben op het milieu. Het betekent 95% minder fijnstof, 95% minder CO2-uitstoot met biomethaan, 90% minder NO2, en het beste akoestische comfort in de cabine.

Het betekent tot 1600 km autonomie met LNG en hoogwaardig rijcomfort in de nieuwe cabine.
Het betekent maximale connectiviteit en de beste manier om met de natuur samen te werken.


De IVECO S-WAY Natural Power kan alle opdrachten aan op de weg.

​​Met 338 kW (460 pk) en een rijbereik tot 1.600 km scoort hij bijzonder goed voor het goederentransport op de lange afstand. Met het laagste brandstofverbruik ooit en de in zijn klasse beste verhouding vermogen-gewicht en langste onderhoudsintervallen laat hij de concurrentie ver achter zich.

Hetzelfde geldt voor de TCO, die tot 9% lager ligt dan bij vergelijkbare dieseltrucks. Veel slimme details, zoals de olieverversingsintervallen van 90.000 km, die de langste zijn in zijn klasse, dragen daartoe bij. De IVECO S-WAY Natural Power kan indrukwekkend lage uitstootcijfers voorleggen ten opzichte van dieseltegenhanger, met o.a. tot wel 90% minder NO₂-uitstoot (stikstofdioxide), 95% minder koolstofdioxide (CO₂) wanneer hij op biomethaan rijdt en maar liefst 99% minder fijnstof.

Waar u de IVECO S-WAY NP ook voor wilt inzetten, hij kan perfect afgestemd worden op elke transportopdracht dankzij talloze modelvarianten, verschillende cabinetypes en de mogelijkheid om cng- en lng-tanks te combineren:

  • Transport (binnenland / internationaal), regionaal & lange afstand
  • Logistiek in de stad, koeltransport/voedingsdistributie
  • Lokale overheden, vuilnisophaling, afvalbeheer
  • Bouwsector
  • ADR-transporten/brandstoftanks
  • Logistiek autosector/transport van wagens

MET CNG EN LNG DE TOEKOMST TEGEMOET

De vraag naar alternatieve aandrijvingen groeit. Wereldwijd maken steeds meer transportbedrijven de omschakeling naar duurzame oplossingen. Ze leveren zo niet alleen een doorslaggevende bijdrage tot een schoon milieu, maar profiteren tegelijk van reële economische voordelen, die iedereen ten goede komen.

DE DUURZAAMHEID

Goed voor u én goed voor het milieu: aardgas en biomethaan

​De drijvende kracht achter de ontwikkeling van de gastechnologie was voor ons altijd al de aantrekkelijke milieubalans van aardgas en biomethaan: tot 95% minder fijnstof en een tot 95% lagere CO2-uitstoot in combinatie met biomethaan. Om die reden speelt lpg, dat wel veel in personenwagens gebruikt wordt, geen rol in onze gasvoertuigen: lpg ("liquefied petroleum gas") is een afvalproduct van de olieproductie en raffinaderijen, en leidt tot een aanzienlijk hogere CO2-uitstoot dan aardgas en biogas, de brandstoffen die onze voorkeur hebben.

Aardgas, ook methaan genoemd, is net als benzine en diesel een fossiele brandstof, maar heeft een veel milieuvriendelijkere verbranding. Er komt hoofdzakelijk stoom uit de uitlaat; zwaveldioxiden en roet worden nauwelijks uitgestoten. De uitstoot van CO2, stikstofoxiden en koolmonoxide ligt aanzienlijk lager dan bij dieselvoertuigen. Aardgas is niet giftig en is geurloos, en wordt niet naar de tankstations vervoerd met tankwagens, maar via ondergrondse leidingen, wat de druk op het verkeer vermindert. Intussen wordt steeds meer biomethaan toegevoegd aan aardgas, wat de milieubalans verder verbetert.

Biogas, ook biomethaan genoemd, heeft dezelfde chemische samenstelling als aardgas, maar heeft geen fossiele oorsprong. Biogas wordt verkregen uit planten en tijdens de verbranding komt enkel het CO2 dat de planten tijdens hun groei absorbeerden weer in de atmosfeer terecht. Dat maakt de CO2-voetafdruk in vergelijking met dieselvoertuigen tot 95% kleiner. Steeds minder planten worden specifiek voor de productie van biogas geteeld, omdat het gas ook verkregen kan worden uit plantenafval dat sowieso in de afvalverwerkingsketen terecht zou komen.

TECHNISCHE GEGEVENS:

Het verschil tussen cng en lng

Aardgas en biomethaan zijn in tankstations verkrijgbaar in twee vormen, die elk hun voordelen hebben: cng en lng. Om te garanderen dat u de ideale oplossing vindt voor elke transportopdracht wat beschikbaarheid van brandstof en rijbereik betreft, bieden we onze voertuigen zowel aan met cng-tanks als met lng-tanks. Op aanvraag zelfs met een combinatie van cng- en lng-tanks.

CNG

Cng staat voor Compressed Natural Gas: samengedrukt methaan wordt opgeslagen in gasvorm bij circa 200 bar en wordt daarom in kilogram gemeten. 1 kg cng stemt overeen met ongeveer 1,3 liter diesel.

LNG

Lng staat voor Liquefied Natural Gas. Het is aardgas en biogas dat vloeibaar gemaakt werd door het sterk samen te drukken of af te koelen tot tussen -161 en -164°C. Het volume ervan wordt zo 600x kleiner dan gasvormig methaan, waardoor een rijbereik tot 1.600 km mogelijk wordt. Dat is voldoende omdat momenteel in heel Europa een netwerk van lng-tankstations wordt uitgerold. De geavanceerde telematicasystemen van IVECO houden bij het uitstippelen van de route rekening met de beschikbaarheid van brandstof en de locatie van tankstations, en garanderen op die manier dat het correcte gas altijd voorhanden is.

Brochure S-Way

Download hier de Brochure - S-Way

Dit voertuig in jouw bedrijf?

Contacteer ons salesteam voor meer informatie,