Dakar 2023 - Bouwens rukt op naar de 12de plaats

Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom blikken heel tevreden terug op hun eerste etappe in de Dakar 2023. Ze legden beslag op de twaalfde plaats, die tegelijk hun nieuwe stek in het klassement wordt.

Doordat ze in de proloog op oudejaarsdag een Japanner naar de finish hadden gesleept en zo zelf veel plaatsen hadden verloren, moesten Igor Bouwens en co zondag in de achterhoede vertrekken. Maar ze reden een constant tempo, konden alle valstrikken ontwijken en kwamen aan met de dertiende tijd. Dat werd nog de twaalfde toen hun Japanse vriend Sugawara gestraft werd voor het missen van een waypoint. De Iveco T-Way van Gregoor Racing eindigde op 52’26” van de ritwinnaar, de Tsjech Marcin Macik (Iveco). Van de 44ste plaats is hij opgerukt naar de 12de.

“We zijn rustig vertrokken, niet vol op het gas om vooral geen banden stuk te rijden, wat heel belangrijk is in deze Dakar”, zegt Ulrich Boerboom, de boordwerktuigkundige van Igor Bouwens. “Rond kilometer 50 hebben we veel vrachtwagens gezien die hun banden stuk hadden gereden op het rotsige en bochtige parcours. De navigatie van Syndiely  was honderd procent in orde, we hebben niets gemist. Zo zijn we naar we een heel goede tijd gereden.”

Maandag staat de tweede etappe op het menu, een rit van het Sea Camp naar Alula. Het wordt een dag van 589 kilometer, waarvan 430 tegen de chrono.