Gregoor wint Lybia Rally 2014

Gregoor Bouwens, wint met zijn zelfgebouwde Iveco-racetruck van 9 andere deelnemende trucks in de Lybia Rally. 

Hij nam eerder al deel aan de Lybia Rally, maar in 2014 was de eerste keer dat hij met een truck deelnam. Ze besloten in 2013 zelf een truck te bouwen, bij Gregoor Trucks doen we niets anders, dus gingen ze met een man of 6 aan de slag. Na de uren, tijdens de weekends en op verlofdagen. Zo'n half jaar duurde het, om de truck die moest voldoen aan de FIA-regels, klaar te krijgen. 

De cabine moest bestaan uit een gekeurde rolkooi die de veiligheid van de inzittenden moest garanderen wanneer de truck overkop zou gaan. Zo bouwden ze de truck verder dat het gewicht ideaal verdeeld werd over de assen en hielden het chassis met de tanken zo laag mogelijk bij de grond voor een perfect evenwicht. 

Onze zelfgebouwde racetruck had een streepje voor in de duinen. "We hadden een beest van een camion! Onze truck was super, zo machtig. We reden in de duinen recht omhoog, zo naar de waypoints toe. Deze camion kon alles aan. Op de snelle stukken kon hij ook goed mee, maar daar legden we het natuurlijk qua snelheid af tegen de personenwagens en de buggy's."

Uiteindelijk werd Gregoor 8ste van alle deelnemers, maar wel eerste van de negen deelnemende trucks