Eurocargo Natural power

MILIEUVRIENDELIJK DE STAD DOOR MET GAS

Als enige constructeur van alternatieve aandrijftechnologieën biedt IVECO geavanceerde oplossingen voor het volledige gamma bedrijfsvoertuigen voor lokaal transport, van lichte bestelwagens tot trucks van 40 ton, die met alle aspecten rekening houden.

Dankzij constante R&D sinds 1996 doen onze voertuigen voor lokaal transport het even goed als hun klassieke dieseltegenhangers, niet alleen op het vlak van prestaties, betrouwbaarheid en rijbereik, maar ook wat de kosten betreft.

Terwijl de elektrische aandrijving en de bijbehorende infrastructuur nog in hun kinderschoenen staan, vooral in het segment van de middelzware en zware bedrijfsvoertuigen, bieden voertuigen op gas een matuur, schoon en duurzaam alternatief voor diesel: de geavanceerde technologie verbetert de lucht- en levenskwaliteit dankzij een minimale uitstoot en een aanzienlijk lager geluidsniveau.

Als milieuvriendelijkste brandstof voor verbrandingsmotoren, verminderen aardgas en biogas de CO₂-uitstoot aanzienlijk. Wanneer biomethaan gebruikt wordt kan deze uitstoot tot 95% lager liggen ten op zichte van diesel.

NATURAL POWER VS. DIESEL:

  • GELIJKWAARDIGE PRESTATIE
  • LAGERE BRANDSTOFPRIJZEN
  • VERVUILING & GELUIDSREDUCTIE​
  • 15% MINDER CO2-UITSTOOT
  • DUURZAAM IN STEDELIJKE GEBIEDEN
  • LAGE IVESTERING INFRASTRUCTUUR​

Ook de economische factoren overtuigen. Voertuigen op gas voldoen met gemak aan de huidige en toekomstige uitstootnormen, mogen vrij milieuzones in, maken door hun lage geluidsniveau leveringen 's nachts mogelijk, verbruiken minder en goedkopere brandstof dan dieselvoertuigen, komen in aanmerking voor overheidssubsidies en belastingvoordelen, en zorgen voor een milieuvriendelijke uitstraling, die een reëel concurrentievoordeel inhoudt, en dat niet alleen in het lokale transport.

HET MILIEUVRIENDELIJKE GAMMA VOOR ALLE OPLOSSINGEN

Met de lichte Daily Natural Power, de middelzware Eurocargo Natural Power en de zware IVECO S-WAY NP effenen we de weg voor de duurzame inzet van bedrijfsvoertuigen bij alle lokale transportopdrachten.

Met enkele duizenden zeer gespecialiseerde modelvarianten, van kippers en betonmixers tot voertuigen voor rioolreiniging en winteronderhoud, biedt IVECO als marktleider voor bedrijfsvoertuigen op gas, een compleet gamma betrouwbare, milieuvriendelijke oplossingen die het concept duurzaamheid herdefiniëren.

VRIJHEID VAN HANDELEN

Voor het lokale transport bieden voertuigen op gas niet alleen lage werkingskosten, maar ook praktische voordelen die het dagelijkse werk merkbaar makkelijker kunnen maken: geen verbod meer om milieuzones in te rijden en geen beperkingen meer voor leveringen 's nachts dankzij de lage uitstoot en het lage geluidsniveau. (5 dB stillere motor in vergelijking met diesel)

Eurocargo Natural Power

Duurzaam, efficiënt, wendbaar en veelzijdig: de Eurocargo is de perfecte truck voor opdrachten in de stad.​

Van vuilnisophaling en het vegen van straten tot wegtransport- en containertoepassingen: hij kan voldoen aan elke behoefte. 

De Eurocargo Natural Power is verkrijgbaar in verschillende gewichtsvarianten van 11 t tot 16 t, en met een 6-cilindermotor van 150 kW (204 pk) en een koppel van 750 Nm, die gecombineerd kan worden met een handgeschakelde negenversnellingsbak of volledig automatische versnellingsbak met koppelomvormer. Hij biedt een rijbereik tot 400 km op aardgas.

Dankzij de intelligente plaatsing van de gastanks aan de zijkanten van de twee zijbalken van het frame biedt hij dezelfde laad- en transportmogelijkheden als een Eurocargo met dieselmotor: alle koetswerkafmetingen blijven dezelfde. 

Dit voertuig in jouw bedrijf?

Contacteer ons salesteam voor meer informatie,